Det hæderkronede Macy´s har bekendtgjort at de lukker 40 butikker.

I stedet vil kæden i de resterende butikker fokusere ekstra på populære services som blandt andet click & collect og ship-from-store, hvor kunderne kan bestille udsolgte varer fra andre Macy’s butikker og få dem sendt til deres privatadresse. Macy’s, der også ejer Bloomingdale-kæden, driver omkring 840 butikker.

Terry Lundgren, CEO for Macy´s mener at det er helt nødvendigt  at skære ned i antallet af  fysiske butikker.  Forbrugsmønstret har ændret sig og at  det derfor er vigtigt at tilpasse sig de nye forhold, siger han.

Lukningen af de 40 butikker er blot et led i den proces, men han er dog af den klare overbevisning at kædens fysiske butikker fortsat har stor relevans for kunderne.

Flere lukninger kan være på vej

Men Macy´s er ikke ene om at begrænse antallet af fysiske forretninger. Også stormagasinet J.C. Penney melder om butikslukninger. Kæden vil lukke omkring 30 af de 1.062 butikker, som kæden i dag driver. I en udtalelse fra kæden lyder det, at man løbende vurderer sin butiksportefølje for at se, om der er et behov for at lukke eller finde nye placeringer til butikker, der ikke præsterer optimalt.

Brian Sozzi,  analytiker hos Belus Capital Advisors siger til Business Insider, at man godt kan regne med, at flere detailgiganter vil annoncere butikslukninger, og fremhæver blandt andre Target og Walmart som eksempler.  

Kilde: Retailnews.com