Nye tal fra e-mærket viser, at antallet af udenlandske fupbutikker målrettet det danske e-handelsmarked er vokset med mere end 50 procent på under et halvt år.

Danskerne er nemme ofre
I takt med at danskernes forbrug på nettet hvert år stiger, gør det forbrugerne til nemme ofre for udenlandske it-kriminelle, da det er hvor pengene er, svindlerne higer hen.

Den danske mærknings-ordning, kaldet e-mærket, kender til intet mindre end 1141 fupbutikker med base i Kina, Malaysia og Rusland, som har til sinde at ramme de danske forbrugere. Det er en stigning på over 50 procent siden december 2013, hvor e-mærket gennemførte undersøgelsen første gang.

“Dansk nethandel oplever år efter år tocifrede vækstrater, og de penge vil it-kriminelle have del i. Samtidig er de danske netshoppere meget åbne overfor nye netbutikker og e-handelskoncepter. Det kombineret med, at ung som gammel og høj som lav i dag handler på nettet, skaber gode vilkår for fupmagerne,” udtaler Lars Schmidt Larsen, direktør for e-mærket.

Samarbejde skal stoppe netsvindlen

Som konsekvens af den foruroligende udvikling indenfor netsvindel, har e-mærket taget initiativ til en række præventive informationssamarbejder med blandt andet Det Kriminalpræventive Råd, Danmarks Radio og Nordsjællands Politi.

“Vi er fast besluttet på at bekæmpe de udenlandske fupmagere. De stjæler omsætning fra de lovlydige danske netbutikker, og skaber utryghed blandt forbrugerne. Det kan vi ikke leve med, og det synspunkt er vi heldigvis ikke alene om. Derfor er vores samarbejdspartnere utroligt vigtige i bekæmpelsen af svindlere,” forklarer Lars Schmidt Larsen.