En online-butik er efterhånden et vigtigt element for mange butikkers overlevelse. Ifølge en tysk rundspørge er det ikke nok bare at have en webshop – man skal også skille sig ud og gøre sig bemærket, hvis man vil have kunder i online-butikken.

Onlineshopping boomer, men ikke alle kan se det store potentiale i at lægge energien i denne salgskanal og er derfor dårlige til at udbrede kendskabet til deres webshop.

Ifølge en tysk kundeundersøgelse fra teknologiselskabet Trbo, der har specialiseret sig i dataanalyse og optimering af online-butikker, vidste mange af kunderne slet ikke, at de har mulighed for at handle online i de fleste store mode- eller varehuse.

I undersøgelsen blev 1.000 kunder spurgt til online-butikker fra otte store mode- eller varehuse, og det viser sig, at især modebutikkerne halter bagefter.

Store tyske modebutikker som Breuninger, Wöhrl eller Appelrathcüpper er nogen af dem, der ikke har formået at udbrede kendskabet til deres udbud af online-butikker. Mindre end en tredjedel af de adspurgte sagde, at de kendte til, at man kunne handle online i disse butikker.

Hvad angår kendskabet til stormagasinerne Karstadt og Kaufhof, er kendskabet betydeligt bedre, men præsentationen af onlinebutikkerne giver dårlig feedback.

Både i forhold til Karstadt og Kaufhof mente halvdelen af de adspurgte, at de havde online-butikker, som ligner alle andre og derfor ikke skiller sig nok ud. Over 50 procent af de adspurgte vil derfor hellere handle i Kaufhofs fysiske butikker end på nettet. Hos Karstadt var tallet oppe på 42 procent.

Kæden C&A er de adspurgtes favorit både hvad angår kendskab og køb på siden. Mere end 85 procent af de adspurgte kendte til butikken, mens næsten 57 procent kunne fortælle, at de regelmæssigt handler på siden.

Kilde: Textilwirtschaft