Trods en mindre stigning i dankortforbruget, indikerer nye dankorttal for maj ikke fremgang i danskernes forbrug.

De seneste par måneder har de økonomiske nøgletal bevæget sig i den rigtige retning og der er oplevet pæn fremgang i danskernes privatforbrug, hvorfor at krisesnakken efterhånden er forstummet. Dankortomsætningen for maj bryder dog med rækken af gode nyheder og påminder os om at opsvinget endnu ikke er her med fordoms styrke ifølge Dansk Erhverv.

I maj trak danskerne 31,2 mia. kr. på dankortet hvilket er en stigning på 2,1 procent i forhold til maj måned i 2014 ifølge nye tal fra Nets. Begejstring hos Dansk Erhverv er behersket trods den åbenlyse fremgang, da tallet er langt fra nær så imponerende efter der korrigeres for inflation og pengeoverførsler mellem private parter.

Trods stigningen i forbruget i forhold til samme måned sidste år, tyder de nye dankorttal på at danskernes forbrug er gået i stå, hvilket kan frygtes at være første indikator på at forbrugerne alligevel ikke agerer som ventet. Privatforbruget udgør cirka halvdelen af det danske BNP og det er derfor med stor spænding at tallene for juni lader vente på sig. Ikke desto mindre påpeger Dansk Erhverv også selv, at der ikke bør lægges alt for meget fortolkning i en enkelt måneds tal og at det økonomiske opsving langt fra bør afblæses allerede.

Kilde: www.detailfolk.dk