I New Zealand er Domino’s Pizza ved at teste pizza-leverance med en ny robot kaldet DRU. Den ligner robotten EVE fra Pixar’s smukke tegnefilm WALL-E og er lige nu i prototype.

Den skal kunne bevæge sig ad fortovet fra pizzeriaet til kundens dørtrin.

Mange problemer skal løses før robotten er klar til brug i dagligdagen:

  • Er den vandtæt nok?
  • Hvordan klarer den trapper og fortovskanter?
  • Skal den tyverisikres?
  • Kan den sikres mod hærværk?

Hastighed og rækkevidde er også en udfording. Ankommer din pizza mens den er varm, eller ankommer den slet ikke, fordi batteriet døde undervejs?

Domino’s håber, at det tager to til tre år før kunder kan bestille en pizza online og vælge DRU som leveringsform. De lokale myndigheder er positive og arbejder sammen med Domino’s for at se, om projektet kan realiseres.

Det varer nok nogle år yderligere før din pizza kan ankomme med drone, men forsøget i New Zealand er blot et ud af mange, der handler om at automatisere transport.

Amazon tester droner, der kan flyve med mindre pakker. Google laver selvkørende biler. Apple har en nogenlunde hemmeligholdt forretningsenhed, der også arbejder med biler. Alle bilproducenter forsøger at indhente Google, og Tesla har lavet de første virkelig gode el-biler.

Det bliver spændende at se, hvornår man kan bestille en Domino’s Classic pizza i Danmark og valgfrit bestemme, om det skal være afhentning, leverance med bud, robot eller drone.

Kilde: Business Day