Efterhånden som detailhandlen udvikler sig og transformeres til noget nyt, er der måske brug for et nyt navn. Omni channel er det nye begreb, som også har fået navnet ‘everything retailer’.
For mange er skridtet fra en enkel kanal til flere kanaler (og måske endda integrerede kanaler) stort og krævende. Men måske rækker begreberne multi og cross channel slet ikke mere. Der er så mange forskellige måder at interagere med forbrugerne på, at der måske nærmere er brug for betegnelsen omni channel (omni = alle eller altomfattende). Nogle kalder det også en ‘everything retailer’, da detailhandlen i dag skal kunne det hele.
Denne betegnelse afspejler, at en sælger har et næsten uendeligt antal kanaler til rådighed; fysisk butik, shop-in-shop, kiosk, pop-up, kataloger, almindelig post, direct mails, sociale medier, egen netbutik, tilstedeværelse i andres netbutikker, spillekonsoller, fjernsyn, callcentre og meget mere.
Udfordringen er at udvælge og håndtere den helt rigtige kombination – og at tænke alle kanaler som et. For forbrugeren ser nemlig ikke de forskellige kanaler som forskellige. Og så er det et krav, at integrationen mellem kanalerne spiller maksimalt. Det skal være en gnidningsløs, ubekymret, strømlinet og gennemført oplevelse hele vejen igennem.
Men der er langt til det mål. Og her kan vi med ro i sindet trække ‘fast second’-kortet og lade de fremmeste internationale spillere tænke, teste og trille derudaf med omni channel. Så kan vi andre starte med skridtet fra multi til cross og drømme om omni på sigt.
Træerne vokser ikke ind i himlen
Nu må man ikke foranlediges til at tro, at lykken findes i et kæmpestort antal kanaler. Der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem flere kanaler og mere salg. Faktisk kan rigtigt mange kanaler gå hen at blive en hæmsko – for det er dyrt, krævende og giver større risiko for ikke at kunne levere og dermed blive hængt ud på nettet.
Her er det vigtigt at indse, at brand- og købsoplevelsen er summen af alle de kontaktpunkter, som en kunde har med en virksomhed. Kontakten finder sted lige fra, de søger efter et produkt, køber det, modtager det, forbruger det, til de smider det ud eller klager over det. Jo flere kanaler dette skal styres i, des mindre kontrol har man.
Sådan undgår butikkerne at knække
Danskerne frygter for deres privatøkonomi og køber mindre, end de plejer. Men det er afgørende at holde hjulene i gang med onlineshopping tilpasset…
12 innovative retailkoncepter
Bemandingsløse butikker, sensoriske rum og børnetøj på abonnement. Det er blot nogle af de koncepter, der ifølge Euromonitor repræsenterer fremtidens…
Salesforce Research: Forbrugere sætter nye krav til kundeoplevelsen
Salesforce Research har udgivet sin tredje ‘Connected Shoppers Report’, der fremlægger en kompleks forbrugerrejse, som i stigende grad integreres i…
Tre retailere du skal holde øje med
Et blogindlæg via e-handelsspecialistvirksomheden Impact udpeger tre interessante retailere fra udlandet, som brancheaktører med fordel i den…
Hvem er forbrugerne?
Forbrugernes købsadfærd har ændret karakter i løbet af et årti. Moderne forbrugere er nådesløse, illoyale og prisfokuserede. De forventer at blive…
Er indkøbsoplevelsen i din butik tiden værd for kunderne?
Med fuld fokus på de ændrede markedsvilkår og et godt greb i den oplevelsesøkonomiske værktøjskasse, kan små og mellemstore butikker i detailhandlen…
Millennials og generation Z fortrækker fysiske butikker
Bedst som vi troede at den unge generations onlinehandel ville undergrave de fysiske butikkers eksistens, viser en ny undersøgelse at de såkaldte…
Statistik: 37 kundeoplevelser du skal kende i 2019
En ny analyse viser statistikker på 37 forskellige kundeoplevelser, som enhver detailhandler bør kende til i 2019.
Nordisk retail-rapport: Udsalg truer danske butikker
Ni ud af ti retailere mener, at fænomener som Black Friday får kunderne til at flygte fra de fysiske butikker, når der ikke er udsalg. Samtidig siger…