Bureauet L2 digital intelligence fra New York har i en af deres indsigtsrapporter om omni channel fra 2017 opdelt omni channel-spillere i fire forskellige arketyper, som er interessante set i forhold til ovenstående beskrivelse af den halvringe performance i Danmark.

Leaders: 9 procent
Leaders benytter digitale og sociale medier til at markedsføre produkter og opfordre til at købe varer i butikken, mens der tilbydes et hav af forskellige og konkurrencedygtige leveringsmetoder. Brands af denne arketype gør indkøbsprocessen gnidningsfri og nem med al den nødvendige information både online og offline. Derudover fortsætter den fysiske butik ud i endeløse hyldemetre på devices i butik til forbrugerne og via POS systemer til butikspersonalet. Ledende brands synkroniserer også centrallager med både butik og online i realtid og holder produktdetaljer opdaterede og prisen på linje med markedsprisen gennem aktiv konkurrentovervågning. Stormagasiner, som var
nogle af de første, der kastede sig over omni channel, udgør tre fjerdele af lederne.

Store-First: 14 procent
Brand i arketypen Store-First lægger vægt på markedsføring af butikken, herunder både produkter, personlig service og events, som afvikles i den fysiske butik. Sociale medier er kun taget i brug for at promovere butikken og aktiviteter i denne. Nethandel er en sekunder salgskanal, men er dog en fuldt integreret løsning. Lageret er i butikkerne, der også fungerer som håndterings- og forsendelsesenhed for online. Brands, der tilhører Store-First arketypen, finder man i mange brancher, lige fra kosmetik til møbler, men de fleste har dog ret store butikker og dermed en stor investering, der skal forrentes ved hjælp af trafik i den fysiske butik, hvorfor denne har førsteprioritet.

E-commerce Focused: 22 procent
E-commerce Focused brands prioriterer online markedsføring og en bred vifte af leveringsmetoder for at opsamle og kunne levere på ordrer fra hele verden, døgnet rundt. Mange af disse brands har kun få fysiske kvadratmeter og har dermed ikke samme mulighed for personlig service eller afhentning af varer. Det kompenseres der for ved at tilbyde gratis eller samme-dag levering for at sikre, at også de prisbevidste og utålmodige forbrugere køber varer. En variation ses også hos dem, der kører med ’online only’-varer, som forbrugerne kun kan bestille og få leveret fra centrallageret. Mange luksusbrands hører til i denne arketype sammen med en række stormagasiner.

Laggards: 55 procent
Den sidste arketype er Laggards, der jævnfør navnet er hægtet en smule af, men forsøger at indhente de andre arketyper. Dem er der desværre stadig en del af, og selv om de hver især har forbedret enten butiksoplevelsen, netbutikken, integrationen mellem offline og online, kommunikation eller andre elementer i en omni channel-strategi, så er det ikke lykkedes helt, og samtidig er Leaders bare rykket endnu længere frem, så der nu er mere at indhente. Laggards er ofte ikke i stand til at synkronisere lagre, priser og produktinformationer, ligesom de heller ikke har henvisning til nærmeste butik via website eller netbutik. De tilbyder heller ikke hurtig levering eller click & collect. Markedsføring foregår ofte via traditionelle medier, og sociale medier er meget sjældent taget i brug.