Webshops som Amazon og Asos, der kun opererer online, ser i 2015 ud til at nå en højere omsætning end webshops, der samtidig har fysiske butikker. Det viser en ny rapport, som dog også peger på, at tendensen hurtigt kan vende.

Mange af de store netbutikker, der udelukkende befinder sig i den virtuelle verden, har kronede dage.

Faktisk er flere internetvirksomheder såsom Amazon og Asos i Storbritannien godt på vej til at generere en højere omsætning end de af deres konkurrenter, der også har fysiske butikker. Det skriver The Telegraph.

Ifølge en rapport fra markedsundersøgelsesvirksomheden Mintel, forventes det, at e-handlerne i 2015 vil omsætte for 21,8 mia. pund (omkring 228,6 mia. kroner), hvilket er en stigning på 18 procent i forhold til året før. Samtidig forventes det, at fysiske butikkers webshops kun vil se en vækst i omsætningen på 11 procent til 21,5 mia. pund (225,5 mia. kroner).

”Online giver forbrugerne kontrollen tilbage. De er bedre informerede og meget mindre tilbøjelige til at lade en detailhandler komme tvivlen til gode,” udtaler Richard Perks, director of retail research hos Mintel.

Tendensen kan dog nå at vende, da mange high street-butikker har været sene til at hoppe på net-vognen og ikke formået at konkurrere på pris.

Kilde: Telegraph.co.uk og Branchebladet TØJ